Childbirth network

 

Ervaringsverhalen

Zwangerschap en geboorte

Zwanger worden, zwanger zijn en de geboorte van je kindje zijn grote gebeurtenissen. Vanaf het moment dat je zwanger wilt worden tot aan de periode na de bevalling komt er veel op je af. Het vinden van herkenning en erkenning in verhalen van anderen, op een plek waar ook betrouwbare informatie te vinden is, kan hierbij veel steun geven.

Module Zwangerverhalen

Op deze pagina vind je persoonlijke verhalen van vrouwen over zwangerschap en geboorte. Wij hebben 44 vrouwen geïnterviewd die zwanger waren of minder dan een jaar geleden bevallen zijn. Zij vertellen onder andere over de wens om zwanger te worden, de lichamelijke veranderingen in de zwangerschap, de keuzemomenten die er zijn, het verloop van de bevalling en de eerste periode daarna.

Alle ervaringsverhalen zijn samengevat in een aantal thema’s die een beeld geven van de verschillende aspecten die kunnen voorkomen vanaf het moment dat je zwanger wilt worden tot aan de periode na de geboorte van je kind. Wij hopen dat de verhalen je kunnen helpen en herkenning bieden.