Ehm ja, ik heb wel vriendinnen zonder kinderen en met kinderen en ik merk wel dat je iets meer naar degene trekt met kinderen dan zonder kinderen.

Dat vind ik wel een dingetje, daar ben je natuurlijk ook zelf bij. Ik bedoel: het is ook gewoon leuk om wat te doen met vriendinnen die geen kinderen heb en dan om mijn zoontje gewoon uit logeren te laten gaan. Ehm, alleen je hebt het er voor gekozen, dus ja, je wil, je wil het delen met vriendinnen en de gespreksonderwerpen zijn gewoon wat anders, zeg maar. Je hebt het meer over, over je kind en over de toekomst en dat soort dingetjes en minder over het uitgaansleven bijvoorbeeld, in mijn geval, zeg maar. En tuurlijk doe je dat ook nog weleens een keertje en dan voel ik me ook helemaal geen moeder eigenlijk, dat is dan ook wel weer leuk ehm, maar ik vind het inderdaad wel een verschil tussen of vriendinnen wel of geen kinderen hebben.”

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen