Samen veerkrachtig ouderschap

Als je een kind verwacht, gaat er veel veranderen in je leven. Ook jullie relatie zal gaan veranderen: van alleen partners naar partners én ouders. Voor jullie kind en voor jullie zelf is het fijn om allebei betrokken te zijn bij de zorg en opvoeding van jullie kind.

Uit onderzoek blijkt ook dat betrokkenheid van beide ouders de relatie met elkaar en het kind versterkt. Ook ondersteunt het de ontwikkeling van jullie kind. Omdat de zorg en opvoeding voor jullie kind een extra taak gaat worden, is het goed om hierover met elkaar te praten. Wie gaat wat doen? En wat vinden jullie beiden belangrijk? Want als je hier van tevoren over hebt nagedacht, kun je gemakkelijker bewuste keuzes maken waar je allebei tevreden over bent.

De tools op deze pagina kunnen jullie helpen bij praten over dit onderwerp.

Gesprekskaart: Met je partner in gesprek over de zorg-werkverdeling

Klik op de afbeelding hieronder om de gesprekskaart te downloaden:

Women Inc & VDRS

Gesprekskaart: Met je werkgever in gesprek

 

Klik op de afbeelding hieronder om de gesprekskaart te downloaden:

Women Inc & VDRS

Check je taakverdeling

Welke taken kunnen er allemaal zijn? Waar zou je rekening mee kunnen houden?
Klik op de afbeelding hieronder om naar de site te gaan:

Women Inc

Werk-zorgberekenaar

Bereken in vijf stappen hoe je er nu financieel voor staat en bekijk wat een andere zorg-werkverdeling betekent voor je financiële situatie.
Klik op de afbeelding hieronder om naar de site te gaan:

Women Inc & Nibud

Universiteit Utrecht i.s.m. Erasmus Universiteit Rotterdam, Verwey Jonker Instituut, Emancipator, Amsterdam UMC en Fontys

 

Het is bijna zover.. De voorbereidingen zijn in volle gang. Maar hebben jullie het al gehad over na de bevalling? Huishouden, opleiding, werk, carrière.. Tijd voor jezelf en elkaar.

 

Het is belangrijk om het hier met elkaar over te hebben. Voor jullie relatie èn voor jullie kind. Voor nu en op de lange termijn.