En achteraf zei de verloskundige ook van, weet je, veel vrouwen, weet je wel, zoals je het leert bij de bevallingscursus is, dat de wee bouwt op en dan heb je zo’n piek en dan gaat ie dus weer af. En toen zei de verloskundige achteraf: “Ja, maar volgens mij piekt het dus bij jou alleen maar.”

Dus dat het meteen op zijn piek zat, want ik voelde hem dus niet heel erg aankomen en ik werd elke keer een soort van overvallen door een wee. Dus dan schrik je er ook wel elke keer van en dan, ik was ook, als het dan weer voorbij was dan zit je al een soort van gespannen te wachten op de volgende, omdat je niet weet wanneer die komt. En dus die verloskundige zei dat ook wel achteraf van, nou ja, volgens mij begon je meteen op die pieken en maakte dat het ook wel meteen heel erg heftig. En dat zij zei dat zij het ook wel heel heftig hadden gevonden om te zien, achteraf. Ik was ook wel redelijk in paniek daardoor een groot deel van, van die bevalling.

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen