Maar goed, in ieder geval, ik moest weer op dat bed liggen en toen hield ik hem vast, de baby. En toen moest ik inderdaad die nageboorte er nog uitpersen.

Ik weet niet mee hoe lang dat geduurd heeft, volgens mij niet zo heel lang. Maar vooral dat contrast dat tussen als je een baby eruit perst, dat voelt, het is wat, even kijken hoe ik het beschrijf hoor. Een baby is natuurlijk wat steviger, zo’n hoofdje, dus dat is iets heel hards dat je er een soort van uit moet persen en die placenta is een beetje floeperiger of, of zachter. Dus het, het voelt gewoon heel raar, maar ik weet, ik weet niet waar ik het mee kan vergelijken, maar, het, ja, gewoon raar voelt het. We hebben hem nog even bekeken ook een beetje, die zak, en nog een foto van gemaakt en zo. Nou, ik weet alleen nog maar dat ik daar lag en dacht: oh, wat voelt dit een beetje raar en glibberig en anders dan die baby eruit persen. Ja, ja, ik weet het ook niet beter te beschrijven.

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen