En, en dat is een stukje wat ik heel erg gemist heb. Want ik vertelde al eerder van dat ik het op had gezocht of anderen ook dat gevoel hadden wat ik… Er is gewoon bijna niks over te vinden. Echt niet.

I: Over minder goede gevoelens?

Ja, over, over moeders die, die zich inderdaad volledig niet op een roze wolk bevinden en ja, gewoon verdrietig zijn of gewoon een beetje depressief zijn en zo. Daar was gewoon echt bijna niks over te vinden. Als je, als je erop zocht, dan kreeg je van oh ja, ik heb me even weken niet zo fijn gevoeld. Maar de rest… ging fantastisch. Ja, daar had je gewoon niks aan. Het, het is gewoon nooit echt uitgebreid uitgelicht geworden over dat er ook een hele andere kant kan zijn.

…..

I: Ja. En die verwachting hè? Van nou ja, zwangerschap is een roze wolk en iedereen is altijd happy en… Waar komt die verwachting vandaan denk je?

Uit de media. Het is ja, toch wel hoor. Want dat is toch eh, wat ik net zeg. Als je het op probeert te zoeken over de andere kant, valt er bijna niks over te vinden. Maar zoek je wel op die roze wolk, zeg maar, het staat vol verhalen, staat het. Er komt altijd wel iets van… ja, we weten allemaal dat bevallen doet zeer. Maar er is niemand die daar eh… of weinig te vinden die daar echt wat dieper op ingaat. Dat het eh, het zijn allemaal maar kleine stukjes en daarna was alles fantastisch. Ik voelde me fantastisch en ik kon, ik kon alles weer aan. Weet ik veel wat. Nou, is echt heel weinig over te vinden. Dus ja, dat… ehm… ik vind dat daar wel iets meer aandacht aan mag, geschonken mag worden. Want ik me echt heel alleen gevoeld, in die tijd. Helemaal omdat ik daar ook nog eens bijna niks over kon vinden. Dan ga je echt zo aan jezelf twijfelen. Van… doe je het wel goed? Overdrijf je niet? Of weet ik veel wat? Je gaat echt gewoon aan jezelf twijfelen omdat het gewoon niet vindbaar is.

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen