“Ja, de menselijkheid. Zorg dat, dat mensen niet een eh, niet alleen een nummertje zijn, want echt waar van alle, ik heb het eerder gezegd, alle vrouwen zijn anders en elke vrouw heeft een ander stukje begeleiding nodig.

Voor iedereen is het spannend, vooral die eerste keer en ik denk dat je als zorgverlener daar toch een stukje extra op kan inspringen. Hè van net even al zou het net even de vraag kunnen zijn met joh hè, vind je het nog wel leuk, hou je het nog wel vol, weet ik veel wat. In plaats van we gaan je bloeddruk even checken, we gaan dit even checken en we gaan de deur weer uit. Nou, dan ben je gewoon net een nummertje en dan denk je, had ik thuis ook kunnen doen. Een stukje persoonlijke touche, ik denk dat meer het advies is.”

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen