En toen, nou de kraamverzorgster was er, stond al te wachten op ons. Dus dat was wel heel fijn, een hele vriendelijke. En… alleen, ja die is, die is alleen maar die dag gebleven. De volgende dag kregen we een andere. Maar ja, die… die beviel niet zo goed, daar hadden we niet zo’n klik mee.

Dus… dus hebben we uiteindelijk, hebben we nog een andere weer gehad en die, ja, dat was echt een fantastische vrouw. Die hebben we de rest van de week gehad en… die heeft ons er echt goed doorheen geholpen

I: Dat had je zelf aangevraagd? Om dus een nieuw iemand te krijgen?

Ja. Ja. We hadden op een gegeven moment na de eerste dag, hadden we zoiets van: de communicatie ging niet zo lekker en m’n man had helemaal zoiets van: nou als ik hier heel de week moei-, mee moet… Hij zegt: “Ja, dat, dat wordt ‘m niet voor mij.” En ik merkte zelf ook dat ik niet mezelf kon zijn. En ook als gezin liepen we langs elkaar heen op die… daardoor. En… dus toen hebben we ’s avonds, hadden we het erover en zeiden we: “Ja, het zit ons toch best wel hoog” en toen hebben we gebeld naar de kraamverzorging van: “Goh, ja, het klikt niet zo lekker. Wat moeten we hiermee. Ik durf het ook niet zo goed te bespreken met ‘r. Ik zeg dat vind ik lastig.“ En toen zei ze: “Nou, als het niet klikt” ze zegt “dan is dat geen probleem.” Ze zegt: “Dan bellen we haar af en dan krijg je een andere.” Ze zegt: “Dan…” Ze zegt: “Want het is gewoon belangrijk dat je een goeie kraamweek hebt.” Ze zegt: “Dus je krijgt gewoon iemand anders.” Nou ja, en die kwam de volgende ochtend en dat was… we keken, tijdens het ontbijt keken mijn man en ik elkaar aan en toen dachten we: ja, dit zit goed. En ja… echt… ja, gewoon heel vriendelijk, heel relaxed en ook met de kinderen heel fijn. En ja, dat, dat klikte meer zeg maar. Dus… en die is, uiteindelijk hebben we tien dagen kraamverzorging gehad. Dus… tenminste, exclusief de, de dagen van in het ziekenhuis dan, maar dat… ja, dat was heel prettig.

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen