Want je wordt toch wel kwaad aangekeken als je geen borstvoeding gaat geven. Ehm, zo van, onbegrijpelijk. Ehm, ook op social media… het is mamacafées waar iedereen massaal borstvoeding bij elkaar geeft.

Het borstvoeding is het mooiste wat is. Ehm, het wordt zo….ehm, borstvoeding, het is het gezondste wat is. Dat weet iedereen. Het is het beste wat is. Maar moet het zo gepromoot worden? Want ik denk, de vrouwen die kiezen om geen borstvoeding te geven, hebben daar echt een goeie reden voor. Want iedereen weet dat het het gezondste is. En iedere mama die een kindje heeft, die, of kindje krijgt, die wil het beste, want zo voel ik dat ook. En als je dan geen… niet voor borstvoeding kiest, dan heb je daar een reden voor en dan moet het soms geaccepteerd worden. Maar dat wordt niet, niet goed geaccepteerd door, door de maatschappij, vind ik wel. Ja. Vind ik wel heel jammer. Ja.

…….

Want alles draait maar om borstvoeding. Terwijl bij juist mensen die geen borstvoeding geven, hebben heel veel behoefte om te weten van ja maar hoe gaat flessenvoeding dan nou? Want, ze zeggen wel, oh ja, we maken straks het eerste flesje met jou klaar. Ik had dat liever op de, op de cursus al eens willen zien hoe je een flesje moet klaarmaken. Temperatuur. Ik, ik had dat gewoon al eens willen voelen ja. Maar dat bestaat niet, want alles draait om borstvoeding. En dat snap ik wel. Maar als je niet kiest om een, in mijn ogen een goede reden, om geen borstvoeding te geven, krijg je gewoon eigenlijk gewoon helemaal geen begeleiding.

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen