“Ik heb gekozen bijvoorbeeld voor flesvoeding, Wat ik zeg, ik ben een gevoelsmens, ik doe alles op gevoel. Voor mij was het ook altijd een beetje: happy mommy is happy baby.

Dus ik dacht als ik mijzelf er niet goed bij voel, dan kan ik dat ook niet goed doen tegenover het kind. Dus ik heb gekozen voor flesvoeding. Nee, we kregen van, ik krijg nou een beetje rare dingen, tegen je hoofd aan gesmeten. Van: je kind krijgt kans op astma. Nou, oké, ik weet dondersgoed dat natuurlijk dat dat natuurlijk wel beter is. Maar gelukkig tegenwoordig zijn de technieken zover dat een kind daar echt wel goed mee op kan groeien. En er zijn ook mensen die geen borstvoedingen kunnen geven, hè. Ik bedoel, dat komt ook allemaal goed. Maar ik kreeg ook zelfs het woord naar me toe van ja, maar je kind heeft sneller kans op kanker. Nou, dan ben je bij mij echt aan het verkeerde adres.”

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen