“Ehm, ja, ik heb sowieso veel steun aan mijn moeder gehad en aan mijn zusje. Ehm, ook bijvoorbeeld dat ze op een gegeven moment ook zeiden: “Laat hem een nachtje bij ons slapen, dan kun jij ook even een nachtje bijslapen.”

Ik denk dat hij toen ongeveer vijf weekjes oud was. Ik wilde ze eigenlijk er niet mee opzadelen, want hij had nog nachtvoedingen, maar ik wist dat het voor mezelf goed was om echt eventjes bij te slapen. Toen heeft hij twee nachtjes, eigenlijk is hij uit logeren geweest, één-, het eerste nachtje bij m’n zusje en het tweede nachtje bij m’n moeder en dat heeft mij heel goed gedaan, want daardoor had ik weer energie om de week erna echt volop ertegenaan te gaan. En vriendinnetjes, al is het maar heel even appen, maar vooral veel bellen, wat je met elkaar doet. Vriendinnen, die ook al kinderen hebben, dus waar je ook makkelijk mee over kan praten over wat zij deden bijvoorbeeld, met bepaalde situaties en dat stelt je dan gerust.”

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen