“Ehm, nou misschien ook wel gewoon ehm, die, die group consulting, zeg maar. Dat je vaders er ook bij betrekt. Ehm, maar misschien ook wel een soort van plek waar vaders ook met elkaar dingen kunnen delen.

Want volgens mij… ik, ja je hebt weleens… nou dat heet dan nu wel ouder en kind café, maar ja, als je komt, zijn er volgens mij alleen maar moeders. En, misschien hebben vaders er ook wel minder behoefte aan. Maar mijn man… die kwam laatst bijvoorbeeld [lacht], ja, die, die kwam laatst bij de winkelkwam die een andere vader tegen, die die niet kende. Toen zei die… raakten ze aan de praat en zei hij zullen we een keer koffie doen? [lacht]. Dus eh, gingen ze samen koffiedrinken. Maar ja, het is toch ook weer een ander perspectief. En is wel ook fijn om het daar gewoon met elkaar over te hebben. En je hebt ook zo’n pappadag eh, op tv dan. Dat, dat is dan ontstaan. Maar waarom zou je daar niet een eh, wat meer aandacht aan geven? Want ik denk dat voor een kind is een… ehm, zijn de vader en moeder allebei ook belangrijk, maar wel ook vanuit een ander eh, eh, hoe noem je dat? Als je het vrouwelijke en mannelijke bekijkt. Ook weer vanuit een ander perspectief. En dat is wel mooi als je dat allebei kan eh… anders krijg je volgens mij een heel eenzijdig ehm… iets, wat je neerzet. En dat hoeft volgens mij helemaal niet. Dus ja. Zoiets. Maar goed. Volgens mij heeft mijn man daar nog wel veel meer ideeën bij, maar ik niet [lacht]. Hij heeft zich echt af en toe gewoon eh, ja, hij vond dat echt eh moeilijk af en toe. Om gewoon niet eh, ja, niet daar echt gehoord te zijn, zeg maar. Dat had hij echt zoiets had van ja, ik snap dat mijn vrouw eh draagt en baart, maar waar ben ik dan? En eh, ik wil er juist ook ehm, actief iets in kunnen doen. Dus dat eh… ja. Zou ik wel… Ik heb niet echt persé ehm, meteen een idee.”

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen