Ja, had ik wel geschreven en, ik las het net nog even weer door, dat ik dacht van goh, heel veel van wat erin stond is uiteindelijk ook wel gebeurd.

Maar… ja daa-, ja maar daar pinde ik me ook niet op vast, van nou, zo moet het gaan, maar dat gaf-, dat droeg denk ik ook wel weer bij aan het vertrouwen, zo van, nou als de mensen weten wat ik graag wil en een beetje weten in welke hoeken ik het zoek, dan vertrouw ik er ook op dat ze mij ondersteunen met die mogelijkheden. Dus het feit dat de verloskundige ook wist wat ik wel en niet prettig vond en dat [naam partner] dat ook wist, mijn man dat dus ook wist, dat, nou, dat vond ik ook wel heel fijn. En ik had ook echt wel dat vertrouwen zo van, nou stel dat we naar het ziekenhuis moeten dan doet hij ook vast wel wat hij denkt dat goed is voor mij op dat moment. Ja, daar hadden we het ook al veel over gehad samen. Ja.

I: Ja. En… Dus ook in die zin dat, dat je het had opgeschreven dat de mensen om je heen ook wisten van hé, wat is belangrijk voor jou en dat ze daarin…

Ja, en voor mezelf ook, dat ik het opgeschreven had, ik denk, nou dan staat het zwart op wit en dan kan het uit m’n hoofd. Dan staat het op papier, dat gaf ook wel weer rust. Ja.

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen