En ja, dan moeten ze wachten totdat mijn voeten weer bewegen. Mocht ik eindelijk weg. Volgens mij heeft dat ja, anderhalf, twee uur geduurd ofzo? Het duurde in ieder geval lang.

Ze hadden hem daar neergezet, zo naast mij. Dus ik had op een gegeven moment een hele zere nek want ik was alleen maar naar hem aan het kijken. Maar vanuit een positie wat… Je kan je niet bewegen. Je kan je echt niet bewegen. Dus het meest rare gevoel ooit. Je bent vanaf hier… niks doet het meer. En ehm, pas als je je voeten en je benen iets kan bewegen, dan mag je weer terug naar, nar de afdeling. En volgens hun bewoog ik op een gegeven moment mijn voeten en mijn benen. Je probeert het te doen, maar je voelt niet zelf dat je aan het bewegen bent. Je wilt wel, maar je hebt het idee dat het niet lukt. En blijkbaar doet het het dan wel.  [lacht]. Een heel vreemd iets is dat. Dus toen werd ik eindelijk teruggebracht naar de kraamafdeling.

 

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen