Maar ja, mijn bekkeninb-, instabiliteit is nog niet over.

I: Daar heb je nog steeds last van nou ook?

Ja. Ik ben gisteren voor het eerst naar de fysio geweest maar dan moet ik nog vier tot zes weken wachten voordat ze echt wat met die bekkeninstabiliteit gaan doen. En ze gaan wel ehm m’n spieren alvast wat soepeler maken. Dus dat gaan ze wel doen.

I: Ja. En heb je nog steeds diezelfde pijnen dan nu ook, of …?

Wel minder, maar het zit er nog wel. Het is niet zo dat ik elk uur van de klok nog zie. En natuurlijk, als jij een kindje bij je hebt, dat drukt er ook nog allemaal op, dus dat …, ja dat is gewoon …, dat was gewoon niet meer te doen. En eh, kijk, die pijn is nou weg, de druk naar beneden is weg. En eh, dat is wel eh, nou ja, wat, wat verlichting heeft geboden na die tijd. Maar echt de bekkeninstabiliteit zelf, dat zit er nog. Dat ehm, dat je het gevoel hebt twee botten over elkaar heen gaan en ja, dat gewoon alles uit elkaar barst. En dat alles …, of op een gegeven moment dat je wilt draaien in bed en dat het niet wil, dat gewoon …, dat je het gevoel dat gewoon alles vastzit, op slot. En dat heb ik nou nog wel ’s nachts.

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen