“Ja, dat, dat, dat heeft het, dat heeft best wel een poos geduurd voordat alles landde, hij zei voor die tijd ook al, ik heb met baby’tjes… hij was daar wel heel eerlijk over, zo van, ik heb er wat meer mee als ze groter zijn.

En ik zei, dat snap ik ook. En dat, dus we zeiden toen ook al, maar dat is toch oké. Want ik houd juist veel van dat baby… hè, dat echt baby, dat knuffelen en verzorgen en dan hij wat minder en dat, dat is ook oké. En nu is ze dus bijna een jaar en, en zie ik echt, nu, nu zie je ze een hele mens en kan hij wat met haar doen en is het wat, wat, ja wat, wat meer interactie. En dat heeft ook best wel een poos geduurd, daar hadden we het laatst nog wel over. Ja, voordat dat echt geland is en z’n plekje gekregen heeften, nou, er wordt weleens gezegd, negen maanden zwangeren en negen maanden ontzwangeren, nou dat is in mijn geval ook écht wel zo geweest, ook hormonaal wel, dat ik ook daarin best wel pieken en dalen heb gekend. En dat ook naar elkaar toegroeien, echt een gezin worden zeg maar. Ja. Ja.”

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen