Soms heb ik het idee, en dat had ik nou dan met eh, dat ze mij eerst niet zo begrepen zeg maar dat het gewoon …, dat ik het niet meer trok.

I: Mm, met die pijn?

Ja. En dat er dan eerst gezegd wordt: ja, maar dat doen ze niet, de … wij kunnen jou nou niet doorsturen naar de gynaecoloog. Nou ja, dan denk ik van  ja, dan vind ik toch dat je wat meer naar de mensen moet kijken. Je hebt gauw genoeg door eh: heeft iemand echt pijn of is dit eentje die zeurt of die constant maar zeurt en eh, je kent je mensen gauw genoeg neem ik aan. En nou, ik vind, voor mij, nou heb ik die donderdag gewoon doorgezet, maar als ik niks had gezegd hadden ze mij gewoon laten lopen. Hè, luister wat meer naar de mensen.

I: Want voelde je je serieus genomen?

Eh, nou ja, door die eh verloskundige in opleiding niet. Er werd gewoon keihard gezegd van: ja maar, eh, je bent nog niet zo ver en de gynaecoloog doet er niks mee. Ga dan in overleg met de gynaecoloog.

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen