Want het… er is weleens de fout gemaakt van jullie zijn natuurlijk zwanger geworden. Nee, we hebbend dat proces gedaan. En…dan word je net… dat vind ik toch wel altijd heel pijnlijk…wel pijnlijk dan om dan weer te zeggen van nee, we hebben toch dat… Oh ja, ja, sorry.

Dus daar mag soms iets alerter op, op gewezen worden. Door ook verloskundigen. Want de reden waarom ik dan eigenlijk voor een verloskundige had gekozen, omdat het persoonlijker was en dat is ook echt zo. Ehm, maar ja, wat een IVF arts doet voordat je binnenkomt…die leest jouw dossier tien keer door en die is van alles op de hoogte. En ja, om het met maar zo te zeggen [lacht], die vraagt geen domme vragen. En nu bij de verloskundige gebeurt het wel omdat ja… En je begrijpt het ook wel en je bent er ook niet boos over, maar ik denk dat er soms iets meer ehm, in mag gelezen worden in een patiënt die dat heeft ondergaan. Dat ze juist niet die pijnlijke vragen moeten stellen. Ja.

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen