“En nou dat is wel een dingetje. Je krijgt rondom, als de kindjes dan geboren zijn, en ook op een gegeven moment naar huis gaan… Je krijgt uit alle hoeken en gaten adviezen.

Het is ongelooflijk. En soms zelfs binnen het ziekenhuis spreken ze elkaar tegen. Of wil de ene zus, linksom en de ander rechtsom. Ehm, ja, neem het in je op. Filter eruit wat voor jou fijn voelt, prettig voelt. Want het kan dus blijkbaar op verschillende manieren. Maar blijf gewoon bij je eigen gevoel. Dat je denkt van oké, het kan zo, het kan zo en zo, maar dit past bij mij. Dus doe ik het zo. Hetzelfde met waar slapen de kindjes? Bij jou op de kamer? Of niet bij je op de kamer? Ja, volg je gevoel daarin en dan ook daar … Er is geen goed of fout. En ook als ze op een andere kamer liggen, dan redden ze het prima. En wij konden op dat moment iets beter slapen, zeg maar. We hebben ze uiteindelijk van begin af aan op een aparte kamer gehad omdat ze toch best wel veel geluidjes maakten. En dat zijn typisch van die dingen waar men het dan over heeft. Dus je krijgt heel veel adviezen, maar er zit altijd iets bij wat bij jezelf past. Ja.”

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen