Ja, een zwangerschap alleen is altijd anders, denk ik, dan als je het samen doet. Ik heb verder geen andere kinderen, dus ik weet ook niet hoe het eigenlijk is om het samen te doen.

Maar er zijn zeker wel momenten geweest dat ik het miste. Mijn eerste schopje, ehm, de beslissingen die je moet maken, praktische dingen, maar ook wie er bij de bevalling is bijvoorbeeld. Aan de andere kant ben ik niet anders gewend en vond ik het heerlijk om in mijn eentje een naam te mogen bedenken zonder dat je daar discussies over krijgt bijvoorbeeld. Een geboortekaartje maken naar jouw wens, jij bent de enige die dat allemaal in je hoofd hebt zitten, dus je hoeft niet bang te zijn dat je partner zich per ongeluk verspreekt of iets dergelijks. Dus het kan ook voordelen hebben ehm, maar ik hoop toch zeker wel, mocht ik ooit een broertje of zusje voor mijn zoon krijgen, ja dat ik het wel echt samen mag doen, want ik wil het ook heel graag meemaken dat ik het gewoon samen, dat ik het kan doen, dat ik het kan delen zeg maar, ook de zwangerschap kan delen.”

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen