En ik heb bij de eerste een… zo’n zwangerschapscursus gedaan. Nou, en ik heb daar uiteindelijk echt wel dingen aan gehad tijdens de bevalling. Maar ik merkte dat ik het ook, ja, ook niet altijd heel erg behoefte had om heel erg uitgebreid alle ervaringen te delen of heel lang stil te staan bij alle verschillende invalshoeken.

Hè, dus ik merkte ook wel dat ik bij de tweede dacht: nou, volgens mij, ik heb het één keer gedaan, dat is gelukt. Ik denk dat ik ongeveer weet wat ik moet doen. Ik blijf wel lekker sporten, ik blijf in beweging. En ik heb gewoon het contact met de verloskundige. Maar toen heb ik ook verder geen, geen cursus meer gevolgd. En zo zit ik er eigenlijk nu ook deze keer wel weer in. Ik denk: nou, dat is volgens mij goed. Het is belangrijk, zo’n eerste keer, dat je dat doet, dat je een beetje weet wat er kan gebeuren en, nou, hoe je daarmee om kan gaan en hoe het überhaupt is om, om ineens met zo’n baby’tje thuis te zitten. En ik merk ook dat ik nu denk: nou, dat ken ik volgens mij. En dat kan ook zonder cursus nu deze keer. Ja.

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen