En… ik heb een buurvrouw. Die wilde er graag bij zijn. Daar twijfelde ik wel over moet ik eerlijk zeggen.

Want ik vond dat toch een beetje… je ligt daar wel met je benen wijd en ja, laten we eerlijk wezen… dat, dat voor mij was dat echt een drempeltje. Dat iemand continu tussen je benen zat te loeren. Echt een drempel. Ze is uiteindelijk wel mee geweest naar het ziekenhuis en heeft ook in de verloskamer gezeten. Ze wilde eerst daar gaan zitten, zo schuin tegenover. Ik zeg, ga maar even daar zitten, anders zit je zo tussen mijn benen te kijken. En toen is ze daar gaan zitten [lacht]. En… ja, dat is ook weer zo’n punt. Je durft eigenlijk ook weer niet te zeggen van nou, ik heb het liever niet.

I: Überhaupt om haar niet erbij te hebben?

Ja. Om te zeggen van, nou ik vind het heel leuk als je meegaat naar het ziekenhuis. Dat je hem dan wel als een van de eersten mag zien en zo. Maar bij mij op de kamer, terwijl ik aan het bevallen ben, dat eh… hè je wilt iemand niet voor de kop stoten, teleurstellen of weet ik veel wat. Dat is ook wel weer zo’n, zo’n puntje.

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen