En ik had de mazzel dat er een… er was een studente geneeskunde die liep stage op de afdeling. En die had nou ja, niet persé een toegewezen rol in dit geheel, maar die, die kon wel de hele tijd bij mij blijven.

En dat was fijn om even wat aanspraak te hebben als er niemand was. Maar ook als er artsen waren die iets wilden weten en ik was weeën aan het wegpuffen, dan kon zij sommige dingetjes al antwoorden aan de artsen, omdat we het daar dan net over gehad hadden. Dus dat was een bijkomend prettig toeval, dat zij erbij was.

I: Een soort stabiele factor die je even…?

Ja. Die net ook even de kleine dingetjes… Zij kon op een gegeven moment mij wat water geven. Of mijn spullen halen. Mijn telefoon lag nog aan de oplader voor foto’s. We hadden uiteindelijk niet eens een camera mee. Maar… dus die kon mijn telefoon halen en een beetje zorgen voor mijn spulletjes, datgene wat mee moest. Mijn bril die lag nog ergens [lacht]. Die moest ook mee. Nou ja, dus dat was heel prettig dat er iemand, die zich niet de hele tijd bezig moest houden met mijn medische toestand, maar gewoon even met ik als persoon zijnde. Dat ik gewoon even wat wilde drinken en mijn spulletjes bij elkaar wil hebben.

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen