I: Ehm nog heel even, je hebt hè … oh sorry, je hebt eigenlijk bepaalde sociale ideeën in de maatschappij ervaren over dat flesvoeding eigenlijk nou ja niet goed is, hè? Eh en dat je voor keizersnee hebt gekozen. Zijn er nog andere bepaalde sociale ideeën die je hebt ervaren?

Ehm, het stukje eh vrouw fulltime aan het werk. Dat heb je ook nog. Daar heb ik ook nog wel eens een keer een opmerking over gekregen en zo van ja, ga je straks wel weer volledig aan het werk? Ik zeg, ja. Ja, maar is dat wel verstandig? Ja, maar ik bedoel, wat ik zeg, mijn man die werkt voornamelijk ’s avonds en die heeft ook wel eens een keer wat overdag, hoor, maar dat is verschillend per week. Maar dan moet je gewoon een keer wat regelen. Maar ik bedoel, we kunnen het heel mooi met elkaar afstemmen en dan denk ik ja, dat is toch … dat hoort toch een beetje bij deze tijd. En ik bedoel, ik, ik heb mijn eigen bedrijf, hij heeft zijn eigen bedrijf. Wij kunnen gelukkig heel veel combineren ook hier thuis. Waarom zou ik dan niet fulltime aan het werk gaan. Maar het is me-, meestal gewoon toch, toch nog steeds dat idee van vrouw moet thuisblijven zit er nog in ofzo. Nou, dat … daar hou ik niet van.

 

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen