Dus het is gewoon echt een klein appartementje hier geworden. Ik word hier zo blij van dat het gewoon kon en dat zijn ouders ons zo, op die manier, wouden steunen.

Want dat heeft aardig wat tijd en geld en zo ingezeten natuurlijk om dit zo maar te doen. Nou, intussen hebben ze maar de hele bovenverdieping aangepakt en ik heb geholpen. Ik heb geholpen met laminaat leggen en eruit halen en behangen en behang krabben natuurlijk. Dat moet eerst gebeuren. Elke kamer hier in het huis. [zucht] Waar haalde ik die energie toch vandaan? Maar ik, ik vind dat het resultaat er best wel mag zijn zo. We kunnen hier gewoon zitten. Het scheelt ons weer huur, want m’n vriend en ik zijn echt al twee jaar op zoek naar een klein appartementje of een klein huisje of iets wat we kunnen huren, maar ons inkomen is te laag. We hebben zelfs appartementjes gezien, hartstikke leuk in een flat gewoon voor € 400 per maand. Maar je vaste inkomen moet minimaal € 1200 per maand zijn. En zo’n inkomen heb je niet op je 19e, dus dat ging al niet door. Maar we hebben dit dus. Het scheelt ons weer… het scheelt ons heel veel, heel veel kosten die we nu gewoon kunnen besteden aan luiers en billendoekjes [lacht] en dat soort dingetjes. Dus dat is harstikke fijn dat wij zo gesteund konden zijn.“

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen