Tijdens mijn zwangerschap had ik niet veel last van hormonen of van dingen ofzo maar ik had vorige keer na mijn zwangerschap wel echt eh… nou niet echt een postnatale depressie maar wel last van hormonen enzo en ik had het van tevoren tegen hem gezegd van, nou ik heb denk ik daarna wel dan weer ze… nou ja dat ik of te veel wil en nou ja dat was dus ook zo.

En dat heeft wel een grote impact gehad omdat hij dat al wel een beetje aan voelde komen dat ik, ik had eigenlijk het liefst nog langer thuis willen zijn. Eh alleen omdat ik ook de kostwinner ben en nou ja dan prima dan houdt gewoon je verlof op en dan kun je wel ouderschapsverlof nemen maar dan ga je ook inkomen iets omlaag. Was het voor mij, ja wel logisch dat ik wel gewoon weer m-, eh na drie maanden ging werken.”

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen