“Ehm, nou, ook daarbij had ik weer zoiets van nou, dan zou ik wel helemaal weer door het dolle heen zijn en wat leuk en zo. Ik werkte echt in mijn hoofd naar die, naar dat soort eh, momenten toen.

Van nou, hè, twintigweken echo, dertigweken echo. Eh, allemaal naar, naar dat soort mijlpaaltjes in je zwangerschap. En dan in mijn hoofd had ik dan steeds van nou, dan komt het wel. Dan ga ik me wel zoals al die andere voelen. Maar dat bleef steeds uit. En ik, ik weet niet waarom dat is. Ik kon dat ook niet veranderen. Het was gewoon… eh ja… Ik voel me ook heel schuldig en helemaal naar mijn zoontje toe. Van misschien hou ik helemaal niet gewoon-, genoeg van je ofzo. Dat gevoel krijg je dan. Dat je het allemaal niet goed doet en…. Dat is natuurlijk niet zo.”

 

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen