“Mijn moeder lag op dat moment in het, in het ziekenhuis. En ze heeft toen ook die Moederdag in het ziekenhuis doorgebracht. En toen met Moederdag heb ik het haar verteld.

Toen wist ik het zelf best wel een weekje, of… ja, ik heb ergens begin mei, heb ik die test gedaan. Ja, tweede week van mei is natuurlijk Moederdag. Dus ik ben naar het ziekenhuis gegaan en mijn zus was mee en de kinderen waren mee. En mijn vader was er. Dus we waren echt met z’n allen bij mijn moeder. En toen heb ik iedereen, ook mijn zus en mijn neefjes, allemaal zo’n heel klein plantje gegeven, met een kaartje erbij. Met gefeliciteerd erop. En dat had ik uitgedeeld en ze waren het aan het uitpakken. En ik had er in geschreven van gefeliciteerd, je wordt oma. En bij mijn zus, gefeliciteerd, je wordt tante en zo. Dat soort dingen. Ik weet nog heel goed, ik had ergens op video staan. Ik denk, ik ga het filmen ook. Ze zit het te lezen, ze lezen het nog een keer, volgens mij heeft ze het een keer of vier gelezen ofzo. En in één keer sprong ze dat bed uit, helemaal…  Ja, in één keer kon ze heel erg springen [lacht]. Van helemaal blij en enthousiast, dat het gelukt was. Dus, ja, dat was heel leuk. Dat was een leuke onthulling. Ja, alleen ik wist het natuurlijk hè?”

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen