”Dus, en toen met twaalf weken hebben we het ehm, ehm, nou, iets daarvoor al, hebben we het bekend gemaakt aan, eerst de opa’s en oma’s.

En ehm, toen aan de rest. En eigenlijk heb ik dat zo gedaan, want toen ik zwanger was van de vierde hebben we eigenlijk heel veel ehm… ja, negatief wil ik niet zeggen, maar wel, toch wel een beetje. Dat mensen zeggen: “Oh, dan moet je zeker gaan verhuizen? Hoe ga je dat dan doen? Vind je dat niet druk?” Alleen maar dat soort opmerkingen kregen wij. En nu dacht ik: ik ga het anders doen. Dus ik had een plaatje gezocht op, op Google, over zo’n quote van geloof ik Rumag over zo’n groot gezin. Dat dat inderdaad geen foutje is en dat soort dingen, maar dat we dus gewoon leuk zwanger zijn. Ik denk: als ik die erop zet, dan ben ik gelijk van dat hele gezeur en opmerkingen af. Dat heeft volgens mij ook wel geholpen, want we kregen alleen maar: “Oh, wat leuk! Gefeliciteerd!” En ehm, noem maar op.”

 

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen