Toen gaf de dienstdoende verloskundige toch aan, zo van: ja, waar wachten we eigenlijk op. Je kindje is af, 37 weken, heeft een mooi gewicht, eh, hij is klaar, jij bent klaar, ben jij ook klaar om te zeggen: we gaan de bevalling starten?

Dat vond ik heel pittig omdat ik eigenlijk die laatste week van vertrouwen wel heel graag wou hebben, ook om tijd met het gezin door te brengen, tijd in de vakantie om nog even afscheid te nemen van de setting ‘drie kinderen’, en nou, door alle ziekenhuisdingen waren de kinderen natuurlijk wat onrustig. Om nog even, nou, ja, te ‘bonden’ noem ik dat altijd, even tijd samen door te brengen. En dat dat ineens zo veranderen zou, dat vond ik wel even lastig om te incasseren. Maar uiteraard alles voor de kleine, ik zei ook: als jullie het niet vertrouwen dan stap ik het ziekenhuis ook niet meer uit.

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen