“Ehm, ja de reacties die ik kreeg toen hij geboren was ehm. Natuurlijk, ze feliciteren je… Ze hebben het niet direct over Down, ik heb wel een foto op Facebook gezet met het rompertje erbij, dat hij een extra chromosoom heeft.

Eigenlijk kreeg ik allemaal reacties als van: oh, wat een mooi mannetje, gefeliciteerd en wat knap dat je het zo op Facebook zet en dergelijke. Mensen die hem voor het eerst zagen, het eerste wat ze eigenlijk zeiden was: “Oh ik zie het helemaal niet.” Of sommigen zagen het wel en die zeiden dan ook van: ‘Ja, ik zie wel iets aan de oogjes.” Ehm, er waren geen negatieve reacties, totaal niet. Het was eigenlijk allemaal… Ze waren blij dat hij zo snel mee naar huis mocht en dat hij verder gewoon gezond is, blij dat ik nu kon genieten na zo veel weken ziekenhuis eigenlijk ook… Ehm en ze wensten ons allemaal gewoon ja, een hele fijne toekomst samen.”

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen