“Ehm… ja, de één, belangrijkste of het belangrijkste wat ik vond is dat ze er inderdaad achter komen dat dat dus een probleem is als je dus inderdaad naar een ziekenhuis gaat en je zegt van ik word niet zwanger.

En er is inderdaad, in ons geval, een best wel… was dat toch wel een heel groot probleem. De kans op… natuurlijke zwangerschap was minder dan 1% toen we de eerste keer gingen. Dat daar toch eigenlijk meteen een specialist in die kamer zit, of iemand die ehm, voor jou praat. Want jij krijgt gewoon echt een klap in je gezicht. En je beseft… het komt… ze zitten daar wel een kwartierlang alles uit te leggen, maar het gaat het ene oor in, en het gaat het andere oor uit. Want er gaat héél veel door je hoofd op dat moment. En, toen vond ik het heel vervelend, toch wel, dat het studentes waren, ondanks dat die wel heel lief waren en ondanks…. En toen kwam hij gelukkig dan ook achterna rennen met ene boekje [lacht] nog. Maar dan heb je wel…. Ik denk dat er iemand in die kamer moet zijn, misschien geen…. Ja, als er geen… als het geen… als een specialist die veel geld kost natuurlijk, dat er iemand in die kamer moet zijn, die de klap voor jou kan opvangen. Meteen. Ja, of… Ja. En dan ligt het ook maar helemaal aan ehm, waarschijnlijk de, de uitslag van de test.”

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen