Nou, eigenlijk heb ik dat ook getipt gekregen van euh, van mensen om me heen. Euhm, ik ken ook best, ik ken ook wel een vrien- mensen die ervoor gekozen hebben om geen cursussen te volgen en die hebben eigenlijk euh, ook hun bevalling allemaal als prima en prettig ervaren.

Euhm, maar ik heb ook wel begrepen van een vriendin die het wel heeft gedaan, dat zij dat ook wel heel erg fijn vond om ook wat mensen te leren kennen die in dezelfde fase zitten. Dus dat is voor mij ook wel een reden om daaraan te starten. En daarnaast is het zo dat een euh, vriend van ons, die euh, heeft een tijdje op de afdeling gynaecologie gewerkt en ook bevallingen bijgewoond en volgens hem waren de vrouwen die ook een yogacursus hadden gedaan, het meest relaxed tijdens de bevalling [lacht], dus nou ja, dat is dus wel een goeie, goeie reden om het ook maar te gaan proberen misschien. Ja

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen