I: En je zegt dat je zelf ook wel antwoord op vragen zelf opzoekt? En op wat voor plekken zoek je dat dan?

Ehm, ik zoek dan zodra je zeg maar op een zoekmachine wat intypt, krijg je natuurlijk al vrij snel een website die alleen maar over zwangerschap of hè, of over opvoeding gaat. En als ik dat antwoord goed vind klinken, een beetje plausibel vind, dan neem ik er genoegen mee. Maar als ik nog steeds met vragen blijf zitten dan stel ik dezelfde vraag ook nog aan de gynaecoloog. En dan zeg ik van, ik heb dit en dit gelezen. Ehm, wat vindt u ervan? Hè, op die manier. Ja.

I: Ja. Om dat even te controleren?

Ja, om te controleren of dat ook echt zo is. Ja.

I: Ja. En zijn er specifieke dingen waarop-, waarover je het meeste informatie hebt gezocht?

Nee, niet specifiek. Maar als ik dan… dan hoor, hoor je wat of dan krijg je wat mee van iemand. En dan denk je van zou dat bij mij ook zo zijn? Want ik heb ook dit en dit gevoeld? Hè, en dan zoek ik dat op maar dan ehm, ja, als ik het aannemelijk vind, dat antwoord, dan laat ik het erbij. Zo niet, dan heb ik altijd nog de gynaecoloog waar ik terecht kan met dezelfde vraag.

 

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen