En op een gegeven moment, ja het enige was op een gegeven moment dat de suiker was wat te hoog, dus daar hebben we… moest ik weer extra voor controleren.

Dus ehm, ik moest ik m’n vinger prikken twee keer per week en dan bijhouden. Nou, uiteindelijk bleek dat niet heel erg te zijn. De scores waren elke keer goed, dus dat, was gewoon onder controle. Ehm, maar ja, dat was wel even dat ik dacht van: hè, vervelend, ik moet prikken en… ja daar was ik niet zo van. Maar… ja, weet je… ik had zoiets van: als we het dan in de gaten moeten houden, oké prima, doen we dat. Ehm, ik maakte me er ook niet zoveel zorgen om dat het een wat groter kind zou worden eventueel. Want ja, m’n dochter was ook achtenhalf pond, dus ja, ik was wel iets gewend en… ik vond de extra, extra echo’s op zich ook wel prettig. Dat, dan kon je toch een paar keer extra je kleintje zien.

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen