“Nou, misschien wel, nou meer op basis van wat ik in elk geval tot nu toe bij verloskundigen ook wel ervaren heb zelf, is vooral: speel ook goed in of kijk goed wie je tegenover je hebt.

Want ik denk dat… mensen zijn zo anders en beleven hun zwangerschap ook zo anders. En probeer daar ook zo goed mogelijk op aan te sluiten, zodat je ook echt, ja, dat advies kan geven of die tips kan geven of die begeleiding kan geven die voor die persoon prettig, prettig is. En dat kan voor iedereen weer anders zijn. Dus daar moet je volgens mij ook wel veel mensenkennis en zelf ook wel aardig flexibel zijn. Maar ik moet zeggen dat ik dat tot nu toe, zeker bij de verloskundige, wel daar positieve ervaring mee heb. En dat is volgens mij ook wel de manier waarop je uiteindelijk ook het meest kan bereiken in het contact met, met die persoon die op dat moment voor je hebt.”

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen