Want nou ja, er liggen gewoon echt hele erge gevallen. Ik voelde me soms haast nog wel een beetje schuldig. Want ik kwam daar aan met drie kindjes. En elke keer als iemand vroeg aan mij van nou ja, hoe gaat het met je kindjes… Ja, het gaat heel goed met de kindjes.

Ja, ze zijn te vroeg geboren, ja, ze zijn klein. Ja, ze hebben allerlei ondersteuning nodig, maar ze gaan heel goed; er zit een stijgende lijn in. En nou ja, er waren natuurlijk ook wel kindjes waarbij het gewoon niet… waar er geen stijgende lijn in zat. Die dan gewoon dipjes hadden. Dan voelde ik me bijna schuldig, dat ik denk van ja, ik lig hier zelfs met drie en die gaan allemaal goed. Natuurlijk hoef je je daar helemaal niet schuldig over te voelen, is er geen schuld aan en kun je er niks aan doen, zeg maar. Maar ja, ik denk wel van jeetje, we liggen hier, het gaat gewoon echt heel goed.

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen