Toen mocht ik om half zeven gaan persen en dan, dan, dat, dat moment, dat op een gegeven moment het lichaam het overneemt, dat vond ik zo’n overweldigend gevoel, dat ik dacht, ik kon gewoon niet anders en het, het gaat dus ook gewoon echt… nou dat vond-, nou dat vond, vind ik echt een wonder, dat je lichaam dat zo doet, …..

En… nou ja, toen, toen was het een paar persweeën en toen werd ze om zes over zeven geboren. En dat moment, dat ze [emotioneel, trillende stem] ja, dat ze eruit kwam, en ik pakte haar op, met m’n handen en ik pakte haar aan en ze keek me aan met haar ogen en met wapperende haren, ze had heel veel haar, en ik denk, wat ik al die tijd al voelde tijdens die hele zwangerschap, dat kwam op dat moment ineens tot uiting, die verbinding van hart tot hart. En ze bleef nog even onder water, en toen mocht ik haar er dus uithalen en op m’n borst leggen en nou, toen… En dat was een heel gelukkig gevoel, daar was ze dan ineens. Ja.

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen