“En… maar ja, vooral, vooral doordat het dus… dus zo is gegaan met de bevalling uiteindelijk en met, met de trombose dat, ja, dan merk je dat dat echt wel effe een, een… ja, wel een moeilijk puntje is in on-, hè, dat het, dat het wat stress geeft en daardoor, dat je daardoor wat meer… ja, onenigheid sneller, sneller hebt zeg maar en wat geïrriteerd.

Maar ja dat is-, je bent allebei helemaal op natuurlijk en weinig energie en-, en ik nog steeds sowieso. Ja, het is best wel even een moeilijke tijd geweest, dus dat merk je toch wel dat je inderdaad… ja, wat, wat, je leeft wat meer om elkaar heen. En ook met twee kinderen, je bent continu druk. Ehm… dus ja, dat hebben we heel erg gemerkt dat het wel heel belangrijk is om dan één keer in de zoveel tijd even de kinderen uit logeren te doen en dan even een momentje voor, voor elkaar. Dus… De laatste keer een, een overnachting gedaan en een, naar het theater geweest en, gewoon even met z’n tweeën. En dat was echt zo van: oh ja, we zijn ook nog, we zijn ook nog man en vrouw. Dat was wel even dat we dachten van: oké, daar moeten we even wat meer inv-, meer, meer stoppen inderdaad weer even om dat, ja om dat ook weer goed en gezellig te houden. En ja, toch wel heel belangrijk dat je toch even contact weer met z’n tweeën hebt zonder de kinderen erbij. Dus dat… ja, dat proberen we nou één keer in de zoveel tijd-, gaan ze logeren bij ou-, schoonouders of zussen en dan… ja, hebben wij even lekker een momentje voor ons samen. En dat, ja, dat merk je dan toch ineens van: oh ja, dat, daar moet je toch even goed op letten dat je dat ook ja… de aandacht geeft zeg maar. Dat je dat niet vergeet. Ja.

Ja, want je bent continu als vader en moeder bezig, maar je bent ook nog man en vrouw. En dat, en ja dat komt, je krijgt op een gegeven moment niet heel veel tijd meer. Dus daar, ja dat is wel belangrijk om daarin te investeren. Dat… dat is het wel heel erg waard ook. En op zich, de relatie is gewoon, is ijzersterk wat dat betreft. We weten wat we elkaa-, aan elkaar hebben en… ja, weet je, dat… Het zit ook gewoon heel goed, maar ja, het is wel heel prettig inderdaad om dan even elkaar de aandacht te kunnen geven. Dus dat ja…”

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen