“Nou, omdat het er echt om ging als jij je baby niet voelt, dan moet je gaan liggen en dan moet je aanvoelen of het, of de bewegingen zijn veranderd ook.

Dus je moet het, je moet het bewegingspatroon van je kindje leren kennen en, eh, ja, dat vind ik echt heel moeilijk. Ik, ik… Mijn kindje heeft volgens mij geen bewegingspatroon, echt niet. Soms is ‘ie ’s avonds actief, soms ’s ochtends. Soms schopt ‘ie een paar dagen heel hard, soms is ‘ie een paar dagen heel zacht en trappen en, ja dat, als je dus daar… Je wordt er dus op gewezen dat je daar bewust van moet zijn en dat je dus als je veranderingen merkt, dat je moet bellen. Maar tegelijkertijd is het heel moeilijk om in te schatten; is dit nou een verandering of ben ik gewoon, eh, een beetje eh, panisch aan het doen? En, en die afweging continue, die is best wel… Geeft best wel druk.”

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen