Nee. Ik heb daar heel lang over nagedacht. Uit loyaliteit, omdat we zoveel hebben meegemaakt met z’n allen, zou ik zeggen: ik wil weer bij dezelfde verloskundige praktijk. Ook omdat ik met hun samenwerk als professional. En toch voelt dit als: ik moet een nieuwe start maken.

Eh er is daar ook zoveel gebeurd met ons als proces. Dat ik denk: als ik daar nu weer terugga, denk ik ook dat ik een soort van oud zeer weer meeneem, oud verdriet. En ehm het voelt ook heel erg goed, omdat… dat heb ik nu afgesloten en afgerond daar, om dan nu juist weer… om eh een zelfstandige vroedvrouw… eh waar ik net even wat meer die, die ruimte eh kan krijgen. Want dat ligt absoluut niet aan de verloskundige daar, maar gewoon aan de setting waarin ze moeten werken qua tijden. En een zelfstandige verlos-, verloskundige heeft dan net even iets meer tijd. Iets meer ruimte daarvoor. En een heel nieuw… Het is een nieuw hoofdstuk in ons leven. En dat het niet voortborduurt op waar we geëindigd zijn. Maar dat het ook wel echt een hele nieuwe setting, nieuwe kans, eh nieuw moment mag zijn.

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen