En ik dacht altijd: ik word niet zo’n vrouw die over zwangerschap of over baby’s gaat praten, maar, dat wil ik ook echt niet, maar het is wel een beetje… Het is wel heel leuk.

Aan de andere kant had ik laatst ook wel een keer dat ik op een feestje stond, dat iedereen met mij over de zwangerschap ging praten en dat ik toen dacht: oh, maar we kunnen toch ook gewoon over andere dingen nog hebben. Het is een heel makkelijk onderwerp om dan over te praten, maar… ja, het is ook wel leuk om gewoon nog over politiek te hebben of over werk en hoe het, hoe het met de familie gaat of zo.Dus het is ook weer niet zo, dat het er alleen maar over moet gaan. Dat is ook weleens een beetje irritant. Maar ik besef me dat ik daar zelf ook wel een rol in heb. Ja.”

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen