“Ik voelde dit… het was zeg maar in een weekend en die woensdag daarna, toen had ik opeens zoiets van: ‘volgens mij…’ … ik had een gesprek op mijn opleiding en op een gegeven moment dacht ik ‘volgens mij ben ik zwanger’.

Echt zo, ik weet niet, iets in mezelf voelde, ik weet niet wat er was, maar dat voelde ik heel erg. En ik had ook wel door ‘volgens mij is het echt zo’, maar je bent toch een beetje twijfelachtig, van: ‘ja, ben ik nou echt zwanger, voel ik dit of wil ik dit voelen?’ En dan heb ik het eerst nog voor mezelf gehouden. Ook omdat ik zoiets voelde ‘oh, dit is een soort van geheimpje van mij’. Het voelde zoiets van ‘oh, ik weet iets dat niemand anders weet’. En, ik weet niet, ik voelde me heel blij rond die tijd. En, nou ja, na twee weken ongeveer kun je dan je test doen. Dus toen heb ik het ook pas met mijn partner verteld. Van ‘volgens mij ben ik zwanger en laten we een test doen’. En toen was ik zwanger.”

 

Module zwangerverhalen

Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.

Module zwangerverhalen