01 maart 2023. De nieuwe online Keuzehulp Omgaan met pijn tijdens de bevalling is bedoeld om vrouwen tijdens de zwangerschap beter te informeren over de mogelijkheden voor pijnbehandeling tijdens de bevalling. Betere voorlichting helpt vrouwen om hun wensen kenbaar te maken. En helpt je nadenken over wat jij belangrijk vindt voor jezelf en de baby. De tool is beschikbaar via thuisarts.nl.

De keuzehulp vertelt niet wat het beste is voor jou. Maar je kunt met deze keuzehulp wel ontdekken wat jij graag zou willen. Daardoor kun je beter een eigen beslissing nemen. Er zijn geen goede of slechte keuzes.

De online tool laat zien welke mogelijkheden er zijn, hoe goed de pijnbehandelingen werken tegen de pijn, wat de voor- en nadelen van verschillende pijnbehandelingen zijn, maar ook door wie, wanneer en waar iets wordt toegediend, tot welk moment het kan worden toegediend en hoe lang het middel werkt. De Keuzehulp Omgaan met pijn tijdens de bevalling is ontwikkeld in samenwerking met de NVOG, de NVK, de NVA en de KNOV.

Meer lezen over dit onderwerp?