Zwanger

Ben je zwanger? Dan komt er veel op je af. Lees onze artikelen over zwangerschap voor wetenschappelijk onderbouwde informatie.

Publicaties

Doe mee aan onderzoek,
en help de wetenschap vooruit!

 • EXPECT - Ervaringen van moeders met bekkenbodemzorg in Nederland

  Veel vrouwen krijgen in de loop van hun leven te maken met bekkenbodemproblemen. Deze problemen ontstaan vaak rondom zwangerschap en geboorte. Helaas lijkt de zorg hieromheen zich niet altijd te richten op bekkenbodemproblemen.

  Bekijk dit onderzoek
 • Onderzoek naar Bekkenbodemvragenlijst (PFQ-PP)

  Veel vrouwen krijgen in de loop van hun leven te maken met bekkenbodemproblemen. Deze problemen ontstaan vaak rondom zwangerschap en geboorte. We willen een universele, goed-begrijpbare vragenlijst testen, zodat zorgverleners deze kunnen gebruiken.

  Bekijk dit onderzoek
 • Samen voor Gezondheid 2

  De regionale initiatieven Kansrijke Start in Groningen en Zuid-Limburg hopen wij te kunnen aanpassen, zodat deze landelijk uitgerold kunnen worden. We onderzoeken ook wat de effecten zijn van deze aanpassingen in beide regio's op kwetsbare vrouwen.

  Bekijk dit onderzoek

Podcasts

Thuisbevalling
Thuisbevalling

Ank de Jonge en Sanne van der Kooij spreken over de thuisbevalling. Wat gebeurt er tijdens de thuisbevalling? Wat maakt het belangrijk dat laag risico vrouwen ervoor kunnen blijven kiezen?

Luister naar de podcast
Stuitbevalling
Stuitbevalling

Want wat als een kind in stuit ligt en een versie niet slaagt? Wordt dan gekozen voor een sectio of vaginaal baren? In deze podcast gaan Leonie van Rheenen, Hanneke Rota en Thomas van den Akker in gesprek over de voor- en nadelen van beide keuzes.

Luister naar de podcast