Als jullie een kind verwachten, gaat er veel veranderen in jullie leven. Ook jullie relatie zal gaan veranderen: van alleen partners naar partners én ouders. Voor jullie kind en voor jullie zelf is het fijn om allebei betrokken te zijn bij de zorg en opvoeding van jullie kind.

Uit onderzoek blijkt dat betrokkenheid van beide ouders de relatie met elkaar en het kind versterkt. Ook ondersteunt het de ontwikkeling van jullie kind. Omdat de zorg en opvoeding voor jullie kind een extra taak gaat worden, is het goed om hierover met elkaar te praten. Wie gaat wat doen? En wat vinden jullie beiden belangrijk? Want als je hier van tevoren over hebt nagedacht, kun je gemakkelijker bewuste keuzes maken waar je allebei tevreden over bent.

Hoe ga je dit gesprek met je partner aan?

Als een resultaat van van ons onderzoek over vaderbetrokkenheid is een webpagina aangemaakt Samen Veerkrachtig Ouderschap voor zwangeren en hun partners. Hier vind je diverse tools die jullie kunnen helpen bij praten over dit onderwerp zoals een folder, gesprekskaarten en een video.

Meer lezen over het onderzoek?

Stimuleren van vaderbetrokkenheid in de geboortezorg