OUDERS

Babyverzorging

Hoe kunnen wij ouders helpen? Met welke vragen kunnen ze bij ons terecht?
Wat is het doel van de ervaringsverhalen. Lorem ipsum dolor sit amet consectetur.

Publicaties

Doe mee aan onderzoek,en help de wetenschap vooruit!

 • Onderzoek naar bekkenbodemklachten na de bevalling

  Veel vrouwen krijgen in de loop van hun leven te maken met bekkenbodemproblemen. Deze problemen ontstaan vaak rondom zwangerschap en geboorte. Helaas is er nog weinig bekend over hoe deze problemen te kunnen voorkomen.

  Bekijk dit onderzoek
 • De zorg rondom het opsporen van (te) kleine baby’s

  Door te leren van de ervaringen van vrouwen en zorgverleners hopen wij dat de verloskundige zorg rondom het opsporen van (te) kleine baby’s verbeterd kan worden.

  Bekijk dit onderzoek
 • Hoe heb jij de geboorte van jouw kind(eren) ervaren?

  Het doel van het onderzoek is om meer te weten te komen over positieve en negatieve geboorte ervaringen, omdat deze ervaringen een impact maken op het leven van de vrouw en haar omgeving.

  Bekijk dit onderzoek

Podcasts

Thuisbevalling
Thuisbevalling

Ank de Jonge en Sanne van der Kooij spreken over de thuisbevalling. Wat gebeurt er tijdens de thuisbevalling? Wat maakt het belangrijk dat laag risico vrouwen ervoor kunnen blijven kiezen?

Luister naar de podcast
Stuitbevalling
Stuitbevalling

Want wat als een kind in stuit ligt en een versie niet slaagt? Wordt dan gekozen voor een sectio of vaginaal baren? In deze podcast gaan Leonie van Rheenen, Hanneke Rota en Thomas van den Akker in gesprek over de voor- en nadelen van beide keuzes.

Luister naar de podcast