Waar gaat het artikel over?

Het artikel gaat over onderzoek naar stress en angst bij vrouwen die zwanger zijn geworden door middel van een vruchtbaarheidsbehandeling. Uit het literatuuronderzoek blijkt dat zwangere vrouwen die zwanger zijn geworden door middel van een vruchtbaarheidsbehandeling meer stress en angst ervaren, lager scoren op sociaal en fysiek functioneren en zich moeilijker aan de zwangerschap kunnen aanpassen dan vrouwen die spontaan zwanger zijn geworden. De onderzoekers raden zorgverleners aan om zwangeren na een vruchtbaarheidsbehandeling vaker routinecontroles aan te bieden, de eerste echo vroeg in te plannen, en aandacht te besteden aan de impact van hun onvruchtbaarheid en behandeling op de zwangerschap.

Door wie is het artikel geschreven?

Het wetenschappelijke artikel is geschreven door J. Catja Warmelink, Lisa Marissink, Linda Kroes, Fahimeh Ranjbarg en Jens Henrichs

Waar is het artikel gepubliceerd?

Het Engelstalige artikel heet What are antenatal maternity care needs of women who conceived through  fertility treatment?: a mixed methods systematic review en is te lezen in Journal of Psychosomatic Obstetrics & Gynecology.

Uit welk onderzoek komt de data?

De onderzoekers hebben 15 artikelen over dit onderwerp bestudeerd en hier een literatuuroverzicht van gemaakt.