Wanneer je een miskraam doorgemaakt hebt kan dit een emotionele ervaring voor je zijn. Hoe ga je ermee om? Hoe heb je het ervaren? Vrouwen kunnen er op verschillende manieren op terugkijken.  Roos van der Hoorn van Childbirth Network sprak met een aantal vrouwen die een miskraam hebben meegemaakt. Lees hier de interviews van drie verschillende ervaringen van vrouwen die een miskraam meemaakten. De namen van de vrouwen zijn niet hun echte namen, omdat zij graag anoniem wilden blijven.  

Jolien, 32 jaar, bewegingswetenschapper, yoga docent, acrobaat en designer.

Ik heb drie miskramen in zes maanden meegemaakt. Mijn toenmalige partner en ik hadden al jaren een kinderwens. Mijn partner gebruikte een medicijn voor de ziekte van Bechterew, een reumatische aandoening. Om zwanger te mogen worden moet je minimaal zes maanden van het medicijn af zijn. In april 2020 zijn we begonnen, de eerste cyclus was ik direct zwanger.

Lees mijn verhaal: Een miskraam, hoe ga je hiermee om? Ervaringsverhaal Jolien – Childbirth Network

 

Julia, 34 jaar, heeft twee kinderen van 2,5 jaar en 1 maand oud.

Twee jaar na de geboorte van mijn zoontje gingen we weer proberen om zwanger te worden. Vrij snel was ik al zwanger, maar ik had het gevoel dat het niet goed zat. We kregen een vroege echo, waarbij mijn gevoel bevestigd werd.

Lees mijn verhaal: Een miskraam, hoe ga je hiermee om? Ervaringsverhaal Julia – Childbirth Network

Laura, 39 jaar, heeft een zoontje van 3 jaar. 

Ik heb nu drie miskramen gehad. In februari 2020 de eerste, in juli 2020 de tweede en in juni 2021 de derde. Die eerste twee waren vrij vroeg, na zeven weken. Het was een heftige ongesteldheid, ik was heel teleurgesteld, maar het voelde niet alsof ik een kindje had verloren. Bij de laatste miskraam was ik twaalf weken zwanger, we hadden het hartje al twee keer zien kloppen op de echo. Dat voelde echt alsof we al een eindje op weg waren. Alles zat er al aan, handjes, voetjes, vingertjes, teentjes. Het was wel de termijn dat je het aan mensen gaat vertellen. Ons zoontje wist ook al dat hij een broertje of zusje zou krijgen.

Lees mijn verhaal: Een miskraam, hoe ga je hiermee om? Ervaringsverhaal Laura – Childbirth Network