06 juni 2024. Wat zijn jouw behoeften en ervaringen met de zorg bij onbedoelde zwangerschappen? En hoe kunnen we deze zorg verbeteren?

In The IPC-UP study onderzoeken we de zorg aan vrouwen met een onbedoelde zwangerschap en hun partners. Heb jij daar ervaring mee? Dan nodigen we je uit om deel te nemen. We komen graag in gesprek met vrouwen en mannen die ervaring hebben met een onbedoelde zwangerschap, hun vrienden en familie, en zorgverleners: huisartsen en verloskundigen. Doe mee aan een interview en ontvang een VVV-bon van 30 euro.

Wat is een onbedoelde zwangerschap?

Een zwangerschap is onbedoeld als er geen kinderwens meer is of als een zwangerschap veel eerder plaatsvindt dan gepland. Of mensen een zwangerschap onbedoeld vinden, kan veranderen in de loop van de zwangerschap. Ook kan bijvoorbeeld voor een vrouw de zwangerschap bedoeld zijn, maar voor de partner onbedoeld.

Wil je meer weten over dit onderzoek?

Op de onderzoekspagina van The IPC-UP study lees je meer over het onderzoek en wat het betekent om deel te nemen. Wil je deelnemen aan een interview? Geef je direct op via deze aanmeldpagina. Daarnaast help je ons enorm door onderstaande flyers te verspreiden binnen jouw netwerk.